Header image
line decor
    
Karfo Coaching en Advies kvk nr. 2446360
   
line decor
 
 
 
 

 
 

De Baobab

dorpsleven

 
De Baobab is de grootste boom in de savanne van Afrika. Ik ben geboren in een dorp in Burkina Faso. Naast ons huis staat een Baobab. Reizigers stoppen onder de Baobab om even te rusten. Dagelijks wordt dankbaar gebruik gemaakt van de boom, van zijn schaduw, bladeren en vruchten. De stam is zo breed dat meerdere mensen er met hun rug tegen kunnen leunen. Overdag komen mensen er samen om te praten, te discussiëren, besluiten te nemen en om gemeenschapsspelletjes en kinderspelletjes te doen; er wordt veel gelachen. Aan het einde van de middag of ‘s avonds worden er groepsgesprekken gevoerd of gesprekken over belangrijke zaken. 
Als kind mocht ik aanwezig zijn terwijl mijn vader in gesprek was met een volwassene onder de Baobab; ik mocht niets zeggen en niets vragen. Zo leerde ik luisteren, kijken, observeren en voelen.
De wortels van de Baobab kunnen honderden meters diep gaan om de zuiverste voedselelementen uit moeder aarde te halen. Dat maakt van de Baobab een stevige boom die tegen veel dingen bestand is en honderden jaren kan leven.
De Baobab staat voor een vertrouwde en veilige ontmoetingsplaats. Het is een  belangrijke boom die door zijn aanwezigheid standvastigheid biedt en hij is een bindende factor tussen de mens als individu en de mensen in een groep.
Daarom heb ik de Baobab-boom gekozen als mijn symbool.

 

 

Mijn Inspiratie

Het gebed van St. Franciscus
Heer maakt me tot instrument van uw vrede
Waar haat is, laat met liefde zaaien
Waar onrecht is, vergiffenis,
Waar twijfel, geloof
Waar wanhoop, hoop
Waar duisternis, licht
Waar droefheid, vreugde
God heeft geen andere handen dan onze handen
 

Contact
Leontine Keijzer-Gango
Tel: +31(0)6 57 32 00 52
E: leontine@karfocoaching.com
W: www.karfocoaching.com
KvK Nr: 2446360